KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. április 23., hétfő

Felperzselt vidék

A hétvégén tűz pusztított a lesem környékén. Felelőtlen emberek gyújtották fel a száraz növényzetet, immár másodszor. Az első kísérletet még sikerült idejében és nagyobb károk nélkül meghiúsítani, de ezúttal alaposabb munkát végzett a gyújtogató. 




A cserjékben és az állat- és madárvilágban esett károkhoz képest csekély vigasz, hogy a gondos mezőőrnek és a tűzoltóknak köszönhetően a kis kunyhóm még éppen megmenekült.


Mindenesetre egy ideig nem használhatom a lest. Addig, ameddig a kizöldülő fű jótékonyan el nem takarja az emberi felelőtlenség gyászos nyomait.

6 megjegyzés:

  1. Hogy ez valakinek miért jó? Valakinek csak száraz fű és egy jó kaland, sok száz élőlénynek pedig a élőhelye, táplálkozási, vadász területe. Remélem hamarosan újra fotózhatsz ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érzéketlen környezetkárosítás, értelmetlen pusztítás.

      Törlés
  2. Nálunk ugyanez volt!Minden évben,már meg sem lepődök.De felgyújtanám egy karóhoz kötve az ilyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nalatok is? Nem tudom, milyen lelkületű az az ember, aki ebben örömét leli?

      Törlés
  3. Igen, Krasznahorka várát is egy ilyen felelőtlenség égette le!

    VálaszTörlés