KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2016. február 27., szombat

Zöld asztal mellett

A mondás szerint a téma az utcán hever, csak le kell hajolni érte. Lehetséges, bár az én váratlanul megtalált tegnapi témám egy mohával benőtt erdei asztalon rejtőzködött. Távolról semmi különös, de egészen közelről szemlélve felfedezhetővé váltak a zöld "terítő" apró szépségei. És még csak le sem kellett hajolnom értük...


















10 megjegyzés:

  1. Bevallom én is egyre jobban szeretem ezeket a zöld, mohás dolgokat... Nagyon szép fotók, gratulálok! Különösen az utolsó előtti tetszik :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a megjegyzésedet István. Az utolsó előtti kép egy túl erős kinagyítás, ráadásul fejre állítva, de a képi hatása érdekes.

      Törlés
  2. Szépek ezek az apróságok és méretük miatt elég nehéz fotózni. Nekem is az utolsó előtti tetszett a legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólásodat kedves Erzsébet. Ezek egészen pici mikro-cseppek voltak, próbára tették szerény kis kompaktom (+ makroelőtét) képességeit. Jó lett volna nagyobb nagyítású technika, mert így csak minőség vesztés árán tudtam felnagyítani azt a cseppet, amely neked is a legjobban tetszett.

      Törlés
  3. Gyönyörű. Dicsekedni kellene vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik. Itt dicsekszem vele, a blogban! :)

      Törlés
  4. Ezek a csepp moha-csodák úgy hatottak rám,mint a zene, amitől nedves lesz az ember szeme...Élmény volt..köszönöm..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök a véleményednek kedves Izabella és köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  5. Szuper makró képek! Az tetszik a legjobban, ahol megfordítottad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jó véleményedet és egyetértek a választásoddal.

      Törlés