KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. április 19., vasárnap

Malacka

Ritkán adatik meg a magamfajta hétköznapi ember életében, hogy egy vadon élő állatka szemébe nézzen. Pár nappal ezelőtt még én sem gondoltam volna, hogy velem ez megtörténhet és szemtől szemben találkozhatok egy vadmalaccal, méghozzá természetes élőhelyén. Barátaim jóvoltából részesültem ebben az élményben, még mielőtt a megárvult kicsike állatkertbe került volna. Köszönöm és szívből remélem, hogy a kedves kicsi jószág szakértő gondoskodásban részesül majd mindaddig, amíg önálló életre képes állapotban szabadon engedhetővé válik. 
Nőj nagyra és élj boldogan malacka!








6 megjegyzés:

  1. Tolmácsolnám a lányaim első reakcióját: de cukiiiiiii!!!!
    És valóban :) Hatalmas élmény lehetett ilyen közelről megfigyelni és fotózni ezt a kis csöppséget. Szép fotók, nálam a harmadik portré a nagy kedvenc. Csatlakozom a jókívánságodhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, ez a reakció kódolva van a képekben, mert az én unokáim is éppen ezt mondták a megtekintésükkor. :) Valóban nagy élmény volt és nekem is az a portré kedvencem.

      Törlés
  2. Nekem is a harmadik a kedvencem és én is azt mondtam magamban mosolyogva mikor megláttam, hogy: "Jajj de ari!":-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök Erzsébet. Tulajdonképpen de ari = de cuki ! És te még egy jajt is hozzátettél! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretnék én is egy ilyen cukiságot fotózni ilyen közelről :D Nagyon köszönöm , hogy megosztottad velünk <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig az alkalomig nekem sem sikerült, de ez jó példa rá, hogy egyszer neked is sikerülhet! Örülök, hogy tetszett.

      Törlés