KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. január 4., szerda

Karvaly közelről

Mindig reméltem, hogy a kismadarak etetése révén előbb-utóbb karvalyt fogok fotózni a lesemnél. Láttam is őt többször a kis énekesek csapata közé bevágni és sokszor "hallgattam" a karvaly csendjét, amikor a kicsik félelmükben elnémulva bújtak meg a kökénybokor tüskés ágai között. Az is megtörtént, hogy a levágott veréb elfogyasztását a nád szövet résein át néztem végig - tehetetlenül. Közelről fényképezni azonban máig nem sikerült. Ma aztán végre teljesült a kívánságom, csak kicsit másképp, mint ahogyan képzeltem.
Délelőtt ugyanis egy madarász fotóst láttam vendégül a lesemben, akiről a találkozáskor kiderült, hogy "véletlenül" van nála egy sérüléséből gyógyuló fiatal karvaly tojó. A lesezés után hálából kézbe vette és megmutatta a gyönyörű ragadozót.
Szegény ember vízzel főz - ügyetlen madárfotós meg házhoz hozott alanyt fényképez. :)-







8 megjegyzés:

  1. :)köszönöm a stílusom méltatását.

    VálaszTörlés
  2. A Te kezedben csak a kamera volt vagy madarat is lehetett veled fogatni? :))

    VálaszTörlés
  3. Ne bánkódj Endre, a dokumentáláshoz ez is hozzátartozik. Jön majd egyszer egy vadonélő példány is, meglátod :)
    Azt tudod, hogy korábban mi baja volt ennek a példánynak?

    VálaszTörlés
  4. Katának: madarat majd akkor fogok, ha egy vadon élő karvaly hagyja magát közelről lefotózni...:)

    VálaszTörlés
  5. Miklósnak: nem bánkódom, mert ez is több, mint a semmi. Bár ezúttal is igazad lenne a jövendöléssel! Ezt a madarat aléltan találták egy háznál, valószínűleg fejjel ment a falnak az üldözés hevében. Pár nap megfigyelés után szabadon engedik.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a fotók! az első kettő kivételével nem is gondolná az ember, hogy kézben vannak!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép volt a madár és ilyen közelről könnyű jó képet csinálni.

    VálaszTörlés