KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2012. január 3., kedd

Jóleső lesezés

Hosszú, unalmasan szürke hetek kedvetlensége után végre egy pezsdítő fotósélményben volt részem: az év eleji bágyadt napsütést kihasználva pár órára kiültem a lesembe. A rendszeres etetésnek köszönhetően nem pártoltak el a madaraim. Új fajok továbbra sem jelentkeztek, de a törzsvendégek legalább hűségesek maradtak. Csak a fácánok és az egerészölyvek keresték másfelé a táplálékukat a szokatlanul enyhe időben.

10 megjegyzés:

 1. Szerintem szép kis csoport jött össze. Ha jön a hideg - meg talán a hó - sokkal látogatottabb lesz ám az etetőd! A kékcinegés kép nagyon jó..mint egy kis sziklamászó aki kitart mielőtt a csúcsra ér :D

  VálaszTörlés
 2. Van itt madár!A szén-kék dublé nagyon faja!

  VálaszTörlés
 3. Miklósnak: nem panaszkodhatom a forgalomra, de az egyszer csak beálló téli hidegtől újabb fajokat remélek.

  VálaszTörlés
 4. Gábornak: az enyheség dacára szépen járnak. Azért nekem hiányzik a hó és zúzmara a képekről, elvégre tél lenne, vagy mi?! :)

  VálaszTörlés
 5. Szépek a képek... mint mindig! :)

  VálaszTörlés
 6. Csodálatos képek... Nem csak ezek, valamennyi. Gratulálok! :)

  VálaszTörlés
 7. Csak Katát tudom ismételni! De nekem is hiányzik a hó, zúzmara és jég!

  VálaszTörlés
 8. Linnek: köszönöm a gratulációdat és hogy megtisztelsz az érdeklődéseddel.

  VálaszTörlés
 9. Jenőnek: ez a tél eddig sajnos ilyen, bár azt mondják, hogy a kutya nem eszi meg a telet és akkor lesz hó is, zúzmara is.

  VálaszTörlés