KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2016. május 29., vasárnap

A bőség zavara

Már nem hittem, mégis sikerült újra találkoznom az elveszettnek hitt kis rókákkal.   Furcsa módon a mamájuk adott új reményt, amikor egyik hajnalon feltűnt a kotorék közelében. 


Nem jött volna, ha nem lenne itt még néhány kölykök. Így aztán megtoldottam az amúgy is rekord hosszúságú róka vadász "ülésszakot" és nem is hiába. Bár már nem láthattam mind a tíz kölyköt, de hatot közülük még lefényképeztem. A sok fotóból alig tudok választani. A legjobbakat a szereplők számának növekvő sorrendjében mutatom.







































A hosszú, méla lesben töltött órák alatt támadt egy ötletem: ha valamilyen rókáknak kedves szagot árasztó olajjal bekennék egy virágot, akkor elérhetném, hogy valamelyik kölyök megszagolgassa. Erre nem került sor, mert egy romantikus érzületű vöröske ezt magától is megtette.







Ma hajnalban ismét kiültem, hogy még egy videót készítsek a kölykök játszadozásáról. Sajnos, már csak két rókafit találtam otthon. Külön-külön jöttek elő, majd némi vakarózás és tétovázás után elindultak a többiek után a közeli nádas felé. Ők voltak az utolsók. Most már végérvényesen véget ért az idei kis rókás szezonom. Szép volt!

8 megjegyzés:

  1. Fantasztikus képek!
    Nagyon látszik a képeken az idő múlása, itt már jóval nagyobbak, mint az elsőkön :)
    Mennyire ültél közel az álcáddal hozzájuk?
    Majd jövőre én is ráfeszek jobban a témára.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszenek a képeim. Kb. 8 méterre ültem tőlük. A sikert a kotorék kereséssel kell megalapozni. Hajrá jövőre!

    VálaszTörlés
  3. Még mindig nagyon aranyosak és ismét remek képeket csináltál. A virágba harapó kölyök a legjobb! üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm elismerő szavaidat. Valóban, az a kép az egyik legjobb.

      Törlés
  4. 10 kölyök egyszerre? Szép teljesítmény egy rókamamától! :)
    Remek képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a papától is, hiszen fel is kellett nevelni őket. Örülök, hogy tetszenek a képek.

      Törlés
  5. Megunhatatlan változatos felvételek a játszadozásukról. :)

    VálaszTörlés