KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2015. június 3., szerda

Újratervezés

Egyik hajnalban kuvikozni akartam, de a kicsi bagoly nem mutatkozott. Vártam rá egy keveset, aztán a gyönyörű fényben elindultam a Galga gátja mentén egy kis fotósétára.


A rétet köd ülte  meg. A lila ökörfarkkóró utolsó virágai így mutattak a párán át nappal szemben...


... és a másik irányból.


Az elnyílott, magba ment repce táblához már magasabb napállásnál érkeztem.


Egy rozsdás csuk meglepően türelmesen tűrte a fotózást, vagy talán csak fázott a 3 fokban?


A legutóbb felfedezett hantmadarak röpképes fiókái a fészküket rejtő beton panelek közelében várták az etetést.A hím sokáig nagyon tartózkodóan viselkedett és távol maradt, de végül csak berepült a leshelyem közelébe.Aznap délután az itatómhoz menet váratlanul egy magányos szürkegémmel találkoztam. Egy kukorica táblában egerészett, de a közeledtemre figyelőállásba merevedett és szokatlanul hosszú ideig hagyta magát fényképezni.


Onnan nem is messzire egy fehér gólya sétált a réten, pipacsos, vadvirágos környezetben.


Úgy látszik, mostanában egyik téma hozza a másikat. A kis rókák helyett kuvik, a kuvik helyett más madarak kerülnek elém. Fotós terveim ugyan nem teljesülnek, de mindig van mit fényképeznem, ezért nem panaszkodom.

4 megjegyzés:

 1. Szép fotókat mutattál nekünk. A hajnali ellenfényesek (4-5 kép) különösen megfogott. Remek fotók!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, én is szeretem az ellenfényeseket.

   Törlés
 2. Az az igazán nagy öröm, ha a fotós terv sikerül, de ha ez nem következik be akkor a spontán alkalmaknak is lehet örülni. Kedvencem az ellenfényes ökörfarkkóró és az utolsó gólyás kép.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a véleményedet, örülök, hogy tetszenek.

   Törlés