KEDVES LÁTOGATÓ! ÜDVÖZLÖM ÖNT! NEVEM

Saját fotó
Lakhelyem: Szigetmonostor és Tura, Pest megye, Hungary
Nyugdíjas vegyészmérnök vagyok, aki öregségére a természetben (és a fotózásban) leli örömét. Hogy miért? Az okot legkedvesebb költőm, Áprily Lajos csodálatosan szedte versbe. "Ámulni még, ameddig még lehet,/ amíg a szíved jó ütemre dobban,/ megőrizni a táguló szemet,/ mellyel csodálkoztál gyerekkorodban./ Elálmélkodni megszokottakon:/ az andezitre plántált ősi váron,/ virágokon, felhőkön, patakon,/ az azúrban kerengő vadmadáron,/ a csillagon, ha végtelen terek/ hajítják át a késő-nyári égen./ S ámulva szólni: Most voltam gyerek./ S vén volnék már – s itt volna már a végem? /" ( Remélem, hogy lesz még időm a természet néhány csodájának felfedezésére.)

2014. augusztus 18., hétfő

Új helyen

Volt, amikor még csak álmodtam a jégmadárról. Persze mindenfelé tudakozódtam, hogy hol találhatom meg? Egy internetes fórumon azt a meglepő választ kaptam, hogy bárhol, mert ez egy gyakori madár, minden élő vízen előfordul, csak türelmesen ki kell várni. 
Hülyítenek! - zártam le magamban a kérdést, mert legtöbbször ez volt az akkori "profik" bevált gyakorlata egy tájékozatlan kezdővel szemben.
Évek teltek el úgy, hogy csak messziről, röptében találkoztam a kis "szárnyas drágakővel". Aztán a barátom nagy örömünkre végre megtalálta őkelmét, közelebb, mint gondoltuk volna, de erről már jó párszor írtam. Az újdonság az, hogy most egy olyan helyen is felbukkant, ahol azelőtt sohasem láttuk. Akkor mégsem mese, hogy "mindenhol" megtalálható?











7 megjegyzés:

  1. erre nincs egyszerűbb szó mint a gyönyörűencsodálatosankáprázatos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ilyen nyelvújítói, költői jelzővel még nem illették a képeimet. :)

      Törlés
  2. Nagyon szeretem a jégmadarat, főleg ilyen képeken megörökítve.
    Nekem sajnos az idén nem volt szerencsém fotózni eddig, pedig a szabadságomat a jégmadarazásra és a medvézésre szenteltem. A medvék bejöttek, a jégmadár többszöri lessátrazás alatt sem, pedig ott volt a környéken, mert hallottam a hangját és láttam elsuhanni a víz fölött. Nem adom fel, még találkozhatunk nyár végén vagy ősszel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, ezt a madarat nem lehet nem szeretni. Ne csüggedj, nekem meg a medvékhez nincs szerencsém. :)
      De megvan a megoldás, te eljössz ide jegesezni én meg hozzátok medvézni! :)

      Törlés